Νεοϋορκέζικο loft στη Βιέννη

Νεοϋορκέζικο loft στη Βιέννη

Μία αποθήκη στη Βιέννη μετατράπηκε από τους LOEBELL Architects σε ένα loft με χώρους διαβίωσης αλλά και εργασίας για να κατοικίσει μία τετραμελής οικογένεια.

Ο σχεδιασμός ακολουθεί την αυθεντική έννοια του ενιαίου χώρου, εμπνευσμένο από το παράδειγμα των κλασικών loft στην Νέα Υόρκη. Τα διαχωριστικά δεν θυμίζουν τοίχους, αλλά μοιάζουν με κουτιά, των οποίων το ύψος είναι πολύ κάτω από το ταβάνι . Τρία κουτιά που διαίρεσαν το χώρο των 260 τετραγωνικών μέτρων σε διαφορετικές ζώνες.

Στα παιδικά δωμάτια, από ένα ύψος και μετά, έως το ταβάνι, υπάρχει γυαλί για να υπάρχει ακουστική απομόνωση από τους άλλους χώρους και όχι οπτική. Η κρεβατοκάμαρα διαχωρίζεται από το καθιστικό με μία συρόμενη πόρτα που κρύβεται πίσω από την κουζίνα. Τη νύχτα μια τεράστια λευκή κουρτίνα συσκότισης φέρνει την επιθυμητή απομόνωση από τους άλλους χώρους.

Ο απλός σχεδιασμός, η διατήρηση του βιομηχανικού χαρακτήρα και τα επιμέρους κομμάτια επίπλων, κάνουν το loft έναν πολύ προσωπικό και οικογενειακό χώρο.

Φωτογραφίες: Nenad / Loebell Architects

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.