Οικιακή Πινακοθήκη σε λευκό και μπλε

Οικιακή Πινακοθήκη σε λευκό και μπλε

Στον 5ο όροφο ενός παριζιάνικου κτιρίου του 19ου αιώνα, ένα διαμέρισμα σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από την αρχή για κατοικίσει ένας λάτρης της τέχνης. Στην προηγούμενη μορφή του ήταν χωρισμένο σε μια σειρά από μικρά δωμάτια, ενώ τώρα οι ενδιάμεσοι τοίχοι αφαιρέθηκαν αφήνοντας έναν ορθάνοιχτο χώρο που επιτρέπει το φως του ήλιου να φωτίσει και την κάθε του γωνία, από την μια πλευρά μέχρι την άλλη.

Το ξύλινο πλέγμα που φαίνεται μεταξύ σαλονιού και τραπεζαρίας ήταν ο σκελετός των τοίχων που υπήρχαν εκεί, τώρα είναι ένα όμορφο διαχωριστικό. Στο ολόλευκο εσωτερικό τοπίο, οι μπλε κόγχες στους τοίχους είναι οι θέσεις των έργων, τοποθετημένα με τρόπο που ξεχωρίζουν υπενθυμίζοντας πως ο χώρος είναι σχεδιασμένος για αυτά.

Αρχιτέκτονες: Swan Architectes

Φωτογραφίες: Maxime Vantorre

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.