Ο βοράς της κουλτούρας

Ο βοράς της κουλτούρας

Μόλις μπεις στο διαμέρισμα του καλλιτέχνη Mats Gustafson στη Στοκχόλμη, αυτό που κερδίζεις είναι ένας εκπληκτικός χώρος και αυτό που χάνεις είναι η εποχή στην οποία βρίσκεσαι. Πίνακες του περασμένου αιώνα, modern classic φωτιστικά, όπως οι χάρτινες μπάλες του Noguchi, ενώ η, απροσδιόριστη χρονικά εποχή, midcentury υπάρχει παντού, από έπιπλα μέχρι και έργα τέχνης. Σαν γνήσιο παράγωγο της κουλτούρας του, το σκανδιναβικό design κυριαρχεί για να φέρει και αυτό μεγαλύτερη σύγχυση στον χρονικό προσδιορισμό καθώς το συστήνουν αντικείμενα που δεν πρεσβεύουν τον μοντερνισμό οποιασδήποτε εποχής.

Ο Gustafson είναι ένας σουηδός που το 1980 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη (τώρα ζει και εργάζεται σε ένα αγρόκτημα του 19ου αιώνα στο Sag Harbor)είχε κρατήσει ένα μικρό διαμέρισμα σε αυτό το επιβλητικό κτίριο στη Στοκχόλμη το οποίο επέκτεινε αγοράζοντας ένα δυάρι. Η ανακαίνιση έγινε συνολικά σε όλο το διαθέσιμο χώρο δημιουργόντας αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Πηγή: ΝΥΤimes

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.