Παραθαλάσσια μοντέρνα κατοικία

Η διακοσμήτρια Susanna Cots είναι που διαμόρφωσε το εσωτερικό αυτού του σπιτιού στο Sant Andreu de Llavaneres στη Βαρκελώνη έχοντας σαν εφαλτήριο και βασικό γνώμονα τη θάλασσα που κυριαρχεί στο εξωτερικό περιβάλλον και κατ’ επέκταση το φωτισμό και τα χρώματα. Κοιτώντας έξω, η σχεδιάστρια συλλαμβάνει τα φώτα και τις σκιές, τα οποία συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός απλού και ήρεμου εσωτερικού χώρου. Επικρατούν οι τόνοι του λευκού δίνοντας προσωπικότητα στο σπίτι που αναδεικνύει την τάξη που επικρατεί. Το σπίτι είναι σε σχήμα L με προσανατολισμό τέτοιο που δεν θα αλλοιώνει τον κύκλο του 24ώρου, αφήνοντας ελεύθερη την επαφή τόσο με τη μέρα όσο και με τη νύχτα με τρόπο που και να προβάλει τα δωμάτια, αλλά και να παρέχει την απαραίτητη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής.

Η χρήση του άγριου και ταλαιπωρημένου οπτικά ξύλου μέσα σε ένα μοντέρνο και απαστράπτον περιβάλλον συνδέουν το εσωτερικό με το εξωτερικό που κυριαρχεί το θαλασσινό στοιχείο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το παιδικό δωμάτιο όπου στο μικρό ξύλινο πατάρι που πάνω του έχει τοποθετηθεί το κρεβάτι, πέρα από το ράφι-γραφείο που φαίνεται, όλο το υπόλοιπο είναι κάτι σαν μικρή ντουλάπα ή μεγάλη συρταριέρα όπου παντού υπάρχουν συρτάρια για να αποθηκεύονται μέσα τους τα απαραίτητα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.