Σπίτι σαν παραμύθι

Εάν η γαλήνη είχε χρώμα, σίγουρα αυτό θα ήταν λευκό. Κοιτάζοντας το συγκεκριμένο σπίτι, σου δημιουργεί την ανάγκη να κάνεις ένα και μόνο πράγμα – να καθίσεις στον κήπο και να απολαύσεις έναν καφέ, ακούγοντας του ήχους του δάσους, της φύσης.

Το σπίτι των Εύα και Ραφαέλ μοιάζει με παραμυθένιο, χρειάστηκε να κουραστούν πολύ μέχρι να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Ο Ραφαέλ κοίταξε είκοσι σπίτια στην περιοχή της Βαρσοβίας και τίποτα δεν ήταν αρκετό ώστε να τον ικανοποιήσει, μέχρι που ένας μεσίτης τους πρότεινε να δούνε ακόμη ένα. Το ζευγάρι υποσχέθηκε πως θα είναι το τελευταίο καθώς η διαδικασία ανεύρεσης σπιτιού τους είχε κουράσει. Μόλις όμως το είδαν ήταν αυτό ακριβώς που είχαν ονειρευτεί: περιτριγυρισμένο με πεύκα, δεν είναι πολύ μεγάλο, ούτε μικρό και διαθέτει ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία, και το σημαντικότερο, δεν απαιτούσε μεγάλες τροποποιήσεις. Για τη διακόσμηση τους βοήθησε ο αρχιτέκτονας Ela Sparrow που πρότεινε τα χρώματα να είναι σε μπεζ και λευκό ενώ έδωσε μεγάλη έμφαση στο φωτισμό δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ήταν το ιδανικότερο για να δεχτεί και να δώσει έμφαση στα έργα του σουρεαλιστή πολωνού ζωγράφου Tomek Setowski, τη δουλειά του οποίου λατρεύει η οικογένεια. Τα έργα του έχουν πολλά χρώματα κι αυτό είναι αρκετό – εξηγεί ο αρχιτέκτονας. Αλλά όχι μόνο, καθώς ταιριάζουν και με τις ασπρόμαυρες εικόνες, που επίσης λατρεύουν οι ιδιοκτήτες. Το αποτέλεσμα είναι γαλήνιο που ξαφνικά μπορεί να γίνει εξωπραγματικό αν αναζητήσεις τις σχέσεις μεταξύ των μορφών, των χρωμάτων και των εικόνων.

Πηγή: Weranda

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.