Τετραγωνίζοντας τον κύκλο

Τετραγωνίζοντας τον κύκλο

Το ιδιαίτερο αυτό σπίτι κατασκευάστηκε από Studio Velocity στην πόλη Okazaki στην Ιαπωνία. Η δομή χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα στρογγυλό όγκο και ένα τετράγωνο. Και στα δύο μέρη κυριαρχεί το λευκό χρώμα και το καφέ του ξύλου που είναι και το κύριο υλικό. Η σύνθεση αυτή στα σχήματα σε συνδυασμό με τις εσωτερικές σκάλες δημιουργούν μια πολυπλοκότητα που είναι μοναδική για σπίτι, δίνοντας την αίσθηση μιας εξωπραγματικής διάστασης, μέσα όμως στα πλαίσια ενός κατοικήσιμου χώρου. Το όλο σύνολο μοιάζει με μια επιθυμία για ανατροπή όλων των συμβάσεων σε αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό επίπεδο, κάτι που νομίζω μόνο από ιάπωνες θα μπορούσε να γίνει και να έχει παράλληλα επιτυχία, όσον αφορά τον σκοπό του, δηλαδή την κατοίκιση.

Σε όποιο σημείο του εσωτερικού κι αν βρίσκεσαι, κάτι που πιστεύω χρειάζεται λίγο χρόνο να κατανοήσεις και να προσανατολιστείς, έχεις οπτική επαφή με κάποιο φυτό, όχι καλλωπιστικό με άνθη, αλλά πράσινο. Ένα αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας των ιαπώνων που το φέρουν μαζί τους όσο κι αν μεταβάλλονται οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής τους.

studio_velocity-02 (1024x681)

studio_velocity-03 (680x1024)

studio_velocity-04 (680x1024)

studio_velocity-06 (1024x681)

studio_velocity-07 (1024x681)

studio_velocity-10 (1024x681)

Gallery
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x