Το σπίτι αίθριο

Σε ένα μακρόστενο οικόπεδο το κέντρο του καταλαμβάνει μία αυλή και γύρω της είναι μοιρασμένοι οι χώροι, παίρνοντας έτσι όλο το φως της ημέρας μετατρέποντας το εσωτερικό σε αίθριο. Οι αρχιτέκτονες από το γραφείο MESH στη Νέα Υόρκη ανέλαβαν να κατασκευάσουν ένα χώρο που θα χρησιμοποιεί ένας πολυτάλαντος 37χρονος εργένης καθώς ασχολείται με τη μουσική, την υποκριτική και με άλλες τέχνες πράγμα που απαιτούσε μια πολυχρηστική λειτουργία, έτσι οι τοίχοι γίνανε με ξύλινη επένδυση όπου πάνω σε αυτούς τοποθετήθηκαν μεταλλικές ράγες οι οποίες επιτρέπουν διάφορες προσαρμογές τόσο στον φωτισμό όσο και εργαλεία για τη δουλειά ή τη ζωή του.

Ο ιδιοκτήτης Steve Burns νιώθει την ύπαιθρο όσο πιο κοντά γίνεται ζώντας μέσα σε μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις πράγμα που δείχνει, όσο τίποτε άλλοτε, πως οι συνθήκες πάντα μπορούν να μεταβάλλονται δίνοντας νόημα στη χρήση και λειτουργία του σπιτιού.

Απάντηση