Το σπίτι φίδι

Το σπίτι φίδι

Ο αρχιτέκτονας από το Μεξικό, Javier Senosiain ανέλαβε να χτίσει ένα σπίτι σε οικόπεδο η επιφάνεια του οποίου δεν έπρεπε να καταπατηθεί και να καταστραφεί σε αρκετά σημεία της. Έτσι χρησιμοποιώντας μόνο το έδαφος που του ήταν διαθέσιμο, άρχισε να σχεδιάζει χωρίς να πτοείται από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Η υπομονή και η ικανότητά του τον οδήγησε στο να κάνει το πιο ανορθόδοξο σπίτι που έχει γίνει ποτέ.

Δεν δυσκολεύτηκε αν διακρίνει πως η μορφή του έμοιαζε με φίδι, κάτι που δεν τον απέτρεψε, αντίθετα μάλιστα, προτίμησε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και να κάνει το πρωτότυπο σπίτι του να μοιάζει πράγματι με φίδι, προσθέτοντας του στοιχεία στο σώμα που να μοιάζουν με δέρμα φιδιού, αλλά και το στόμα ενός φιδιού για είσοδο.

Άλλωστε ο αρχαίος πολιτισμός της Λατινικής Αμερικής, οι Αζτέκοι, είχαν μια θεότητα που έμοιαζε με φίδι, ήταν η θεότητα της μάθησης και της γνώσης. Το όνομα αυτής της θεότητας έδωσε ο αρχιτέκτονας στο σπίτι αυτό ονομάζοντας το Quetzalcoatl Nest, όπου Quetzalcoatl ήταν το όνομα της θεότητας.

Πηγή: Cool2re

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.