Με το αυτοκίνητο στο σαλόνι – η νέα τυπολογία των μονοκατοικιών

Με το αυτοκίνητο στο σαλόνι – η νέα τυπολογία των μονοκατοικιών

Στη μονοκατοικία Autofamily που χτίσανε στην Πολωνία οι αρχιτέκτονες kwk promes, εφαρμόστηκε κάτι που ίσως γίνεται για πρώτη φορά: τα μέλη της οικογένειας φτάνουν στο καθιστικό με τα αυτοκίνητα και όχι περπατώντας.

Η ιδέα

Στις μονοκατοικίες που γίνονται στα προάστια, το αυτοκίνητο είναι αναγκαίο. Τα γκαράζ τοποθετούνται σε ξεχωριστό χώρο, συνήθως κάτω από τους κατοικήσιμους χώρους, έτσι όσοι μένουν στο σπίτι, αλλά και οι επισκέπτες δεν μπαίνουν μέσα από την είσοδο, αλλά από την πόρτα του γκαράζ. Ένα σημείο το οποίο δέχεται τη μεγαλύτερη φροντίδα στο σπίτι: η είσοδος και το σαλόνι που ακολουθεί, είναι ένα σημείο το οποίο, κυρίως οι κάτοικοι του σπιτιού, ελάχιστα απολαμβάνουν.

Ο κήπος πάνω από την είσοδο

Άλλη μια μοναδικότητα στο συγκεκριμένο σπίτι είναι ότι ο κήπος βρίσκεται ένα επίπεδο πιο ψηλά από την είσοδο, η οποία δεν είναι υπόγεια, αλλά στο ύψος του δρόμου, από τον οποίο διερχόμενοι μπορούν να μπούνε στην είσοδο που είναι μία σήραγγα που συνδέεται με την κατοικία. Αυτή η σήραγγα είναι μέρος του εσωτερικού, μιας και εκτελεί χρέη πινακοθήκης, καθώς εκεί εκθέτει τα έργα τέχνης που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης. Έτσι και το αυτοκίνητο γίνεται αναπόσπαστο μέρος της κύριας κατοικίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.