Οι τάσεις το 2011 από τους ειδικούς.

Οι τάσεις το 2011 από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι μεγάλες σχεδιαστικές τάσεις για το 2011 θα προέρθουν από τους καταναλωτές οι οποίοι θα επανεκτιμήσουν τι χρειάζονται για να ζήσουν άνετα, αναζητώντας την καινοτομία, την εύρεση μιας τυπικής ισορροπίας σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο και την αναζήτηση για εξατομικευμένα προϊόντα.

Το βιβλίο των τάσεων στην εσωτερική διακόσμηση από την  IMM Cologne που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Αμερική γράφτηκε από μια επιτροπή την οποία καταρτίζουν εμπειρογνώμονες του διεθνούς συμβουλίου του IMM Cologne. Το τελευταίο βιβλίο, σε μια σειρά ετήσιων εκδόσεων, προβλέπει ότι οι άνθρωποι στην χρονιά που μπήκε θα αναρωτηθούν όσο ποτέ άλλοτε τι πραγματικά τους χρειάζεται για να ζήσουν καλά, απαιτώντας την καινοτομία και όχι τις αναπροσαρμογές παλιών επίπλων, θα αναζητήσουν επίσης την ισορροπία και προϊόντα με προσωπικότητα.

Συναισθηματική λιτότητα

Το περιοδικό ξεκινάει τις τάσεις για το 2011 με κάτι που γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο για τις τάσεις, το mix and mach. Το αιτιολογεί μάλιστα λέγοντας πως αναπόφευκτα θα στραφούμε προς τα παλιά και χρησιμοποιημένα λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Πέρα από αυτό όμως υποστηρίζει πως έχει σαν αποτέλεσμα μια εμφάνιση που τελευταία γοητεύει όλο και περισσότερο κόσμο.

Απροσδόκητη ενσυναίσθηση

Οι καταναλωτές δεν είναι πλέον ικανοποιημένοι με τις διασκευές, επανεκδόσεις και αναδιαμορφώσεις των ήδη υπαρκτών επίπλων και θα πιέσουν τους σχεδιαστές έτσι ώστε να σχεδιάσουν κάτι εντελώς καινούργιο και καινοτόμο.

Αποκατάσταση της ισορροπίας

Το IMM Cologne πιστεύει ότι οι καταναλωτές έχουν βαρεθεί να βομβαρδιζόμαστε συνέχεια από το μάρκετινγκ, ενώ, αντί αυτού, θα έπρεπε να επικεντρωθούν ώστε να δημιουργού έπιπλα που θα έχουν πιο προσωπικό χαρακτήρα αντί να παράγουν προϊόντα που ανταποκρίνονται σε ένα παγκοσμιοποιημένο πνεύμα του κοινού και όμοια παντού σε όλο τον κόσμο.

Προοπτική μετασχηματισμού

Οι σχεδιαστές αρχίζουν να αμφισβητούν τα όρια ανάμεσα στην τέχνη και τον σχεδιασμό, τον εικονικό και πραγματικό κόσμο, πράγμα που τους κατευθύνει στο να προτείνουν ριζικά νέα σχέδια πειραματιζόμενοι με αρχαϊκές φόρμες και τη φύση. Αυτά τα σχέδια χαρακτηρίζονται από υλικά σαν το γυαλί και το μέταλλο, ενώ συμπληρώνονται με σκληρά ή μαλακά πλαστικά μέρη που συνδυάζονται για να σχηματίσουν μεταβαλλόμενη επιφάνεια.

Σχετικά άρθρα:

Οι τάσεις στη διακόσμηση για το 2011

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x