Το καταφύγιο του Μποντ!!!

Αν υπήρχε ο Τζέιμς Μποντ σίγουρα αυτό το σπίτι θα επέλεγε για να αποσυρθεί και να ηρεμίσει από τις αποστολές και τους εχθρούς που τον καταδιώκουν.

Όπου συνδυάζει την τραχύτητα και την σκληράδα, με τους βράχους που ορθώνονται μέσα στη βίλα και τους τσιμεντένιους τοίχους, με την όμορφη ρομαντική θέα (δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον αθάνατο αυτόν ήρωα) για να μπορέσει να απολαύσει με τις πάντα όμορφες συνοδούς του.

Βρίσκεται το νησί San Juan, μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ και είναι σχεδόν μέσα στη Γη, ένα με το τοπίο που το περιβάλει. Χτίστηκε από τους Olson Kundig Architects χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά σε συνάφεια με το περιβάλλον, κάτι που εξωτερικά φαίνεται στην πράσινη στέγη. Από την πλευρά του χέρσου τμήματος δεν φαίνεται, ενώ έχει καταπληκτική θέα προς το πέλαγος.

Μέσα η φύση είναι εξίσου ορατή όσο και έξω διατηρώντας τους βράχους που υπήρχαν εκεί όπου λαξεύοντάς τους τούς χρησιμοποίησαν για τις ανάγκες τους, όπως η μπανιέρα και το τζάκι.

Μέσα, επιδεικτικά αποφεύγονται οι αναφορές σε κάτι σύγχρονο και τεχνολογικό, διατηρώντας όσο περισσότερο γίνεται την αίσθηση του παλαιού και όχι παρωχημένου.

κλικ για να μεγαλώσει
κλικ για να μεγαλώσει
κλικ για να μεγαλώσει

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lina Karanika
Lina Karanika
13 years ago

Thoma geia sou.. ki ego tha to ithela afto to katafygio kai den eimai o Bond (oute to koritsi tou)… provlima vevaia pos tha xeskoniza tous vrahous stous esoterikous horous..:) .. asteivomai.. Poly oraies kataskeves kai yperohes idees.. idiaitera o apeirahtos kai akatergastos exoterikos horos..
Filia apo Larisa
Lina

Nispell
13 years ago

!…………………………………….:-)

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x