Το ξενοδοχείο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Το ξενοδοχείο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Είναι γνωστό πως είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ηθοποιούς του Χόλλυγουντ, αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι η επιχειρηματική του δραστηριότητα. Με τα έσοδα από τις ταινίες που έπαιξε μπόρεσε να χτίσει έναν ολόκληρο κολοσσό επιχειρήσεων που υπολογίζεται γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία, εστιατόρια, κινηματογράφοι. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Nobu υποκαταστήματα του οποίου υπάρχουν σε 20 μέρη.

Το πιο πρόσφατο απόκτημά του είναι το ξενοδοχείο Greenwich στην Tribeca της Νέας Υόρκης. Μια περιοχή που πριν λίγα χρόνια ήταν γεμάτη παράγκες ενώ τώρα είναι από τις πιο κοσμικές και περιζήτητες περιοχές, όπως είδαμε και σε προηγούμενο άρθρο όπου αγόρασε εκεί διαμέρισμα η Gwyneth Paltrow.

Το κτίριο που είναι τώρα ξενοδοχείο ήταν ένα παλιό κτίριο του 1800 και η διατήρηση της ιστορίας του ήταν κάτι στο οποίο δόθηκε μεγάλη έμφαση. Παντού υπάρχουν βαριές λάμπες που κρέμονται από γάντζους από το ταβάνι. Μεγάλα πέτρινα τζάκια. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ράφια γεμάτα ιστορίες σχετικά με Ιταλικούς κήπους, γιόγκα και την ιστορία της Ιαπωνικής τέχνης. Οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν έκπληκτοι όταν τους λένε ότι λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες.

Στην ευρύτερη περιοχή του Μανχάταν θεωρούν ότι η ανάμιξη του Ντε Νίρο στην επιχειρηματική δραστηριότητα είναι από τους μεγαλύτερους παράγοντες της οικονομικής ανάκαμψης της περιοχής μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Μάλιστα το παρατσούκλι που του κόλλησαν είναι ο Νονός της Tribeca. Σχετικό με τον κινηματογράφο, με τις δραστηριότητες του στην περιοχή, αλλά και με την πραγματική του ένια –πράγμα όχι και τόσο κολακευτικό- καθώς τον κατηγορούνε ότι θέλει να πάρει όλη την περιοχή υπό την ηγεμονία του.

Για τους περισσοτέρους απλούς κατοίκους της περιοχής ο Ντε Νίρο είναι ένας ήρωας, του κινηματογράφου, αλλά και της ζωής. Το μόνο που γνωρίζουν και αναγνωρίζουν σε αυτόν είναι ότι δημιούργησε 300 νέες θέσεις εργασίας.

Στο Greenwich οι πελάτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ 88 δωματίων από 337 ευρώ τη βραδιά μέχρι 3370 ευρώ για την σουίτα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x